Erick Laurens van Mil
 

English

Mijn biografie


Als 7-jarige ging ik in de traditie van mijn familie naar ballet. Mijn eerste muzikale podiumervaring deed ik op bij de balletschool in het oude scheveningse Kurhaus, waar ik in een kinderoperette als tamboer meedeed. Volgens mij was het pas daarna dat ik geïnteresseerd raakte in muziek. De balletles werd namelijk muzikaal begeleid door de toen nog jonge conservatoriumstudent Robert Jan Stips (Supersister). Geïnspireerd door hem ging ik luisteren naar pop, blues en jazz en ging ik deze genres zeer waarderen. Op 10-jarige leeftijd werd ik door mijn ouders naar de Haagse kunstacademie gestuurd. Hier leerde ik mijzelf expressief te uiten en maakte ik in deze tijd ook kennis met diverse muziekinstrumenten. Pas na de middelbare school ging ik mij meer verdiepen in muziek.

Zingen was niet mijn eerst keus. Zo experimenteerde ik eerst met gitaar en tenorsax om uiteindelijk succesvol bas te gaan spelen. In de jaren die daar op volgden, bleek al snel mijn voorliefde voor de jazz. Het was een leerzame tijd waarin ik als bassist veel ervaring opdeed op jazzfestivals zoals het North Sea Jazz festival. In deze periode maakte ik voorzichtig kennis met de microfoon. Het toeval wil dat ik ging luisteren bij mijn oude muziekdocent Wim van Bommel. Al luisterend naar de zang vroeg ik gekscherend of ik ook een nummer mocht zingen. De aanwezigen begonnen na mijn laatste zangnoot spontaan te applaudisseren. Tot mijn grote verbazing werd ik een week later uitgenodigd om op het North Sea Jazzfestival te komen zingen.

Geïnspireerd door mijn succesvolle optreden, besloot ik mij naast het bassen ook voorzichtig te gaan richten op een zangcarrière.

<volgende pagina>